13-01-09

Bijltjesdag ...

Vorige week was het weer zover ... naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe ontslag ronde. Ik werk 7 jaar in het bedrijf en dit moet zowat de zevende ontslagronde zijn die ik meemaak ... misschien zijn ze ons 1 keertje vergeten ... maar dan is het nog 6/7. Enfin, vorige week kwam de mededeling dat 10% wordt ontslagen. België ontspringt de dans redelijk vind ik met 12 ontslagen op een totaal van 1500 ontslagen ... we mogen niet klagen deze keer ... alhoewel, de directie had nog een extraatje in petto. Wat dacht je van 20% loonreductie? .. Eenmaal, andere maal ... "verkocht" riepen de vakbonden volmondig. 't Ja veel keuze hadden ze niet of er waren nog eens 40 ontslagen extra. Die 20% wordt gerealiseerd door 4/5 te werken in plaats van full time. Er komt een compensatie door tijdskrediet of ouderschapsverlof of what ever ... maar in ieder geval wordt het ferm inleveren. Wat een nieuwjaarscadeau! Ik merkte cynisch op dat ik blij ben dat het in ons bedrijf van beide kanten komt ... eens geven en eens nemen zei ik ... niemand kon er echt om lachen ... gelukkig, ze snapten wat ik bedoelde!

Groetjes, een vermoeide P (net terug van de fitness)

21:58 Gepost door november_boy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

toen ik op een ander blogje las dat de zoon ontslagen was en de vader (op hetzelfde werk) ook serieus moest inleveren kon ik dat niet geloven. Ik wist niet dat ze jou zomaar loon kunnen afpakken, een mens rekent ook gewoon op zijn loon. Dat is nog altijd beter dan ontslagen worden, maar toch, wij moeten onze woonlasten ook niet reduceren met 20% omdat we minder verdienen hé.

Gepost door: Patsy | 14-01-09

Heykes Helaas komt dit verhaal tegenwoordig wel iets teveel voor hé...

Mijn ventje heeft ook gedwongen een weekje thuis gezeten...

Laat ons maar hopen dat het allemaal snel terug op zijn pootjes komt.

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 16-01-09

Hey P,
Ja ik weet het al een tijdje niks meer gehoord van me...
Ik zit zonder werk op het moment en dat zit me wat dwars en ik kan me volledig inleven in mensen die moeten afvloeien vanwege tekorten.
Bij mij was het tekort in subsidie, die me jammer genoeg deed vertrekken.

Maar wou toch nog snel even hier iets laten weten en je een lieve knuffel geven.

Liefs Ingeborg x

Gepost door: Ingeborg | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.