13-10-08

Die Amerikaanse jongens toch ...

Ik werk voor een Amerikaans bedrijf en dus merk is af en toe eens hoe verschillend we zijn ten opzichte van onze overzeese vrienden. Hierbij moet ik er wel aan toevoegen dat ons hoofdkantoor gelegen is in één van de meest conservatieve delen van de US en onderstaande dus geenszins veralgemeend mag worden :-)

Toen we een paar jaar geleden werden overgenomen door het moederbedrijf in de US, zorgde onze terminologie voor opschudding ... zo hebben we toestellen in productie die we 'strippers' noemen en spreken we bijvoorbeeld ook over 'naked' testtime. Geloof het of niet, maar dit kon dus niet :-)

Maar ... wat ik onlangs hoorde vind ik helemaal te gek ... een directeur van bij ons moest een vergadering bijwonen in het hoofdkantoor ... op een bepaald moment zei hij "they are screwing us" ... in Europa horen wij dit dagelijks, maar ginder was dat een serieus probleem. Deze uitlating was voor bepaalde collega's voldoende om er HR bij te halen ... de directeur kon het dus gaan uitleggen bij de personeelsdienst en kreeg een waarschuwing voor zijn 'ongepast' taalgebruik :-) ...

Groetjes, P.

21:41 Gepost door november_boy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

aangezien mijn mails je niet bereiken...

zoek es tss je reacties

g als in elena...

Gepost door: G | 14-10-08

Hallootjes Ja net zoals ze daar alle films regelmatig censureren maar ze wel zelf maken :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 16-10-08

Hoe noemen ze zoiets ? Hypocrisie ;-)

Gepost door: els | 20-10-08

Ik denk dat het ook te maken heeft met native zijn of niet.

"They're screwing us" geeft voor ons de idee van "Ze spelen met onze voeten." maar voor hen is het gewoon letterlijk "Ze zijn ons aan het neuken."

Wij kennen de letterlijke betekenis en zij kennen de figuurlijke betekenis, maar bij ons komt die figuurlijke eerst in gedachen op en bij hen de letterlijke.

Je zou hier ook niet zo snel in een vergadering zeggen "Wat een stel mierenneukers.", toch?

Gepost door: Henri | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.