10-06-08

Het geheim van ...

beroepenplaatjes.php
Kijk, er zijn een aantal dingen waar ik goed in ben, gelukkig maar ... en van eentje durf ik het hardop zeggen (en plein public bedoel ik) ... met name, spaghettisaus maken. M'n ma kon dat niet ... ze gebruikte veel groeten, lekker gehakt en alles lekker vers ... maar slaagde er niet in om de ingrediënten om te toveren tot een delicatesse. Reden ... gebrek aan geduld!

 

Bij deze mijn recept:

  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 à 3 worteltjes (kleintjes, ik hou niet van te veel wortelen in spaghettisaus)
  • teentje knoflook
  • (geen champignons, m'n S'je lust dat niet)
  • redelijk wat tomaten; meestal neem ik blik (1 groot blik gepelde tomaten + 1 blik italiaanse garnituur van de Colruyt)
  • Ongeveer 1,25 kilo vers gehakt (meestal neem ik een mix van kalf en varken)
  • Beetje kruiden: bijvoorbeeld tijm, laurier
  • Geduld
  • Andere: Olie, Worcestershire saus,

Eerst was ik de groeten en snij ze in stukjes. Voor de paprika's in stukjes worden gesneden, haal ik de schil eraf, met 'geduld' en een scherp mesje. Daarna stoof ik de groentjes aan in wat olie. Dan gaan de groentjes eruit, en bak ik het gehakt. Tijdens het bakken doe er wat Worcestershire sauce bij en de kruiden.

Als het vlees gebakken is, gaan de groentjes er terug bij, samen met de tomaten en de knoflook. Dat laat ik rustig sudderen tot de saus voldoende dik is. Af en toe eens roeren is de boodschap! De saus vind ik ook lekkerder als ze een nachtje heeft gerust.

Groetjes, P.

23:00 Gepost door november_boy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hallootjes Mmm dat moet ik ook eens proberen...als ik tijd heb dan :-) voor het geduld hé.

En hopelijk is Bubbeltje genezen? Wij testen ook altijd de thermometer als ons dotje zoveel koorts maakt...allemaal toch hetzelfde hé.

Ik las ook dat je goed getafeld hebt voor weinig geld. Dat is altijd leuk natuurlijk!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 11-06-08

Ziet er lekker uikt!
Ga het eens proberen!
Fijne woensdag!

Bij ons in de wijk is de enige Italiaan gevlucht, na zijn opschepavontuur!!

Gepost door: Suus | 11-06-08

Hallo Juist terug na een korte vakantie. Is bubbeltje intussen genezen?
Die saus ziet er lekker uit. Heb het met deze ingriënten wel eens gegeten bij vrienden.
Nog fijne groetjes op deze regenachtige dag.
http://edg-fotos.skynetblogs.be

Gepost door: emmy | 12-06-08

zeer lekker sausje... Ben er zeker van dat het sausje lekker is...vooral als het waarschijnlijk met een hele portie liefde bereid is.
Jammer dat je mijn spaghettisaus nog niet geproefd hebt...lekkere verse kruiden erbij maakt het nog beter. :-))
En P.... ik ben terug he :-))
Liefs Ingeborg x

Gepost door: Ingeborg | 14-06-08

ge moogt anders uw kookkunsten hier eens tentoon stellen hoor :-)
ik heb zonet spaghettisaus gemaakt. Met weinig geduld hoor! Maar wel redelijk wat wortelen (heel fijn) courgette en paprika
hm zo te zien lijken de ingrediënten wel goed op elkaar. Maar ik maak ze heel fijn (zodat de kids vooral moonray dan, niet doorhad wat er in zat maar intussen weet hij dat wel en beseft dat het toch ook lekker is). Ik gaar mijn groenten in de microgolf om ze dan gegaard bij het vlees te doen.
a ja veel ajuin doe ik daar ook in. En ik heb er vandaag een grote portie lasagne bijgemaakt ook.
da's één van mijn specialiteiten, hihihihi.
vanavond is mijn neef uit brazilie bij ons thuis, dus moet ik mijn beste beetje voorzetten en aangezien ik echt geen keukenprinses ben, maak ik altijd hetzelfde klaar hihihi

Gepost door: Patsy | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.