01-03-08

Veel te streng geweest ...

Verdorie, ik heb m'n bubbeltje te streng aangepakt vandaag ... ik heb daar zelf meer last van denk ik dan m'n jongen. Gisteren is hij thuisgekomen met een donderwolkje in z'n schriftje omdat hij niet wou luisteren naar de juf en de andere kindjes maar bleef lastigvallen. Op zich vind ik dat wolkje niet zo erg, maar blijkbaar vond hij het nog grappig ook ... dus papa boos! Als straf geen verhaaltje bij het slapen gaan, geen wedstrijdje om het eerst bij z'n bed waarop ik hem in z'n bed gooi, dus ook geen gegooi én gans het weekend geen cola (alweer).

Deze morgen was hij redelijk flink, een paar kleine opmerkingen volstonden om m'n bubbeltje in toom te houden. In de voormiddag ben ik met m'n twee jongens naar Carrefour gereden, ook daar een dikke duim ... en vanmiddag heeft bubbeltje veel en flink gegeten. Papa was dus erg trots op z'n jongen ... tot we naar de slager gingen (ik was gehakt vergeten in Carrefour) ... begint bubbeltje daar tegen me te duwen, niet erg eigenlijk, maar als ik hem aanmaande tot stoppen (tot tweemaal toe) bleef hij maar lekker verder doen. Toen de slager vroeg of hij een vleesje moest hebben, zei ik meteen ... "neen, neen, 't zal voor een volgende keer zijn, bubbeltje was niet erg flink" ... je had de gezichten van de mensen in de slagerij moeten zien, niemand begreep het ... ons bubbeltje, meteen in tranen. Voor mij was het natuurlijk om het feit te doen dat hij alweer niet gehoorzaam was ... maar toch ben ik te hard geweest vind ik, hij was al zo flink geweest heel de dag ...

Groetjes, P.

21:27 Gepost door november_boy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

soms moeilijk he Vraag me steeds af of ik de opvoeding wel goed doe. probeer streng te zijn op de goede momenten, sommigen noemen me te streng, maar langs de andere kant noemen ze onze Robbe ook altijd wel heel braaf, dus zal toch wel iets goed doen zeker.

Gepost door: Ellebel | 02-03-08

soms moeilijk he Vraag me steeds af of ik de opvoeding wel goed doe. probeer streng te zijn op de goede momenten, sommigen noemen me te streng, maar langs de andere kant noemen ze onze Robbe ook altijd wel heel braaf, dus zal toch wel iets goed doen zeker.

Gepost door: Ellebel | 02-03-08

Soms is het toch goed stand te houden, al is dat niet altijd gemakkelijk. Die kleine bubbels weten wel wat ze doen hoor ;-))
Mooie foto's van je skivakantie. En klachten over mediamarkt hoorde ik al vaker.
Groetjes en fijne zondag avond.

Gepost door: emmy | 02-03-08

Ja soms is dat niet makkelijk.... je moet een middenweg kiezen.. maar je niet laten opjagen door anderen hoor!

Gepost door: Suus | 03-03-08

Hallootjes, Zijn van die moeilijke situaties hé...ze weten het snel die petotters hoor als je een keertje toegeeft...

Mijn man vindt mij soms ook niet streng genoeg terwijl ik soms vind dat ik al heel streng was en andersom is dat net hetzelfde...en ja hoor, wie ziet daar het ergste van af? De ouders natuurlijk... :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 03-03-08

geen schuldgevoelens hi, i know the feeling... maar eigenlijk zouden we daar geen schuldgevoelens mogen over hebben.
Ik weet van mezelf, dat ik van de keren dat mijn ma haar been stijf hield het meest heb geleerd.
Zelfs nu nog kan ik aan bepaalde situaties terug denken en ik weet hoe boos ik toen was, maar eigenlijk had ze gewoon gelijk. Dat troost mij nu als ik streng ben tegen de kindjes.

Gepost door: elena | 04-03-08

Je bubbeltje zal het jou wel vergeven, zeker? Je bent zo'n goeie papa!!!

Gepost door: A | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.